Ce înseamnă Leasing de Pesonal?

Serviciul de leasing de personal este frecvent întâlnit în țările din Europa de Vest și este o opțiune populară si în piața românească, în special printre marii angajatori din sectoarele servicii, producție, retail și automotive.

Leasingul de personal reprezintă o soluție eficientă atunci când ai nevoie de angajați pe o perioadă determinată sau când dorești să externalizezi responsabilitatea și riscurile asociate cu gestionarea contractelor de muncă către o companie specializată în leasing.

Avantaje
  • Flexibilitatea: Poți ajusta rapid numărul de angajați în funcție de cerințele proiectelor sau a sezoanelor, fără a fi nevoie să faci angajări permanente.

  • Reducerea costurilor administrative: Compania de leasing preia gestionarea tuturor aspectelor administrative și legale asociate angajării și gestionării personalului, ceea ce poate reduce sarcinile departamentului de resurse umane.

  • Reducerea riscurilor: Transferul responsabilității legale și a riscurilor asociate cu angajarea și gestionarea personalului către compania de leasing poate ajuta la minimizarea riscurilor juridice și financiare pentru afacerea ta.

  • Concentrare pe activități cheie: Externalizând gestionarea personalului către o companie de leasing, poți concentra mai mult resursele și timpul pe activitățile principale ale afacerii tale, cum ar fi dezvoltarea produselor sau serviciilor și creșterea veniturilor.