Evenimentele ultimiilor ani au reiterat importanţa igienei şi a dezinfecţiei în toate domeniile, iar acestă nouă atitudine exigentă este un must mai ales în domeniul solocitant al facility management-ului. Medline răspunde acestei provocări prin seriozitatea, expertiza şi profesionalismul echipelor sale şi prin aplicarea celor mai eficiente technici în ceea ce priveşte igienizarea diverselor spaţii de lucru generice sau speciale.

O astfel de technică folosită extensiv de către echipele noastre este desinfecţia prin nebulizare: o metodă de dezinfectare, prin care soluţia dezinfectantă este transformată în picături de ordinul zecilor de microni și este împrăștiată prin încăperi cu ajutorul unui aparat special.

Acest procedeu special s-a dovedit a fi cea mai eficientă opţiune comparativ cu metodele tradiţionale,  precum dezinfecția prin ștergere ce implică următoarele riscuri:

  • Goluri rămase în dezinfectarea suprafeței

  • Dozaje chimice incorecte ale soluțiilor utilizate

  • Erori umane

Experienţa ultimilor ani a demostrat faptul că dezinfecția prin nebulizare sau dezinfecția cu aerosoli rămâne cea mai practică și rentabilă metodă de dezinfecție.

Avantaje datorită modului de funcționare

Picăturile obţinute prin acest procedeu plutesc în aer suficient de mult timp pentru a dezinfecteze eventualele microorganisme depuse pe particulele de praf din aer

Suprafeţele sunt acoperite cu dezinfectant într-un strat uniform

Picăturile foarte mici de dezinfectant împrăştiate cu ajutorul aparatului pot ajunge pe suprafeţe şi în zone imposibil de accesat în alte condiţii (ex. fante, orificii, colţuri, tavan, perete etc.), oferind o eficacitate ridicată

Cercetările din Departamentul de Științe ale Sănătății, Universitatea din Genova, DISSAL, Genova, Italia au demonstrat eficiența ridicată a dezinfecției prin nebulizare. Cercetătorii au ajuns la concluzia că dezinfecția prin nebulizare contribuie la reducerea riscului de răspândire a infecțiilor nosocomiale, chiar și prin utilizarea dezinfectanților în concentrații mai mici.

Servicii conexe

Un singur furnizor pentru mentenanţă oferă eficienţă şi reduce presiunea asupra managementului. MedLine înseamnă calitate pe toate fronturile în ceea ce priveşte mentenanţa clădirii.

Referințe

Ai nevoie de mai multe motive pentru a te baza pe serviciile profesionale de curățenie Medline? Vom lăsa referințele noastre să vorbească în locul nostru!