Partajare
RO:
Nimeni nu a rămas flămând la Gătitul Bucuriei de sâmbătă, unde Medline a pregătit o mămăligă țărănească specială cu 4 brânzeturi, creând o atmosferă nostalgică pentru toți cei interesați. Atenția noastră nu a omis prezentarea, iar porțiile pregătite în farfurii rustice au fost prezentate juriului cu mare grijă, alături de o palincă de prune premiată cu aur, pentru a aduce un plus de voie bună. Datorită multor aprecieri și interesului arătat, ne-am gândit să împărtășim și cu voi rețeta.
Ingrediente pentru 10 porții:
- 1,5 l apă
- 0,5 kg mălai
- 200 g slănină
- 100 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
- 50 g parmezan
- 100 g smântână
- 5 g ulei cu pătrunjel și spanac
Mod de preparare: După prăjirea slăninei, punem apa la fiert, apoi adăugăm mălaiul. Când mămăliga este gata, adăugăm puțin din grăsimea rămasă de la prăjirea slăninei, apoi încorporăm gorgonzola și mozzarella. La servire, folosim smântâna, parmezanul și uleiul de pătrunjel cu spanac. Sperăm că toată lumea s-a săturat bine, iar rețeta o recomandăm tuturor celor care doresc să savureze ceva simplu, dar grozav. Un mare mulțumesc bucătarului și ajutoarelor sale, care au muncit fără odihnă pentru a face gătitul și rezultatul o bucurie.
HU:
Senki sem maradt éhesen a szombati Örömfőzésen, ahol a Medline egy különleges, 4 sajtos parasztos puliszkával készült, nosztalgikus hangulatot teremtve minden érdeklődő számára. A figyelmünket a tálalás sem kerülte el, a zsűri elé pedig extra figyelemmel vittük a paraszttálakba készített adagokat, melyek mellé aranyérmes szilvapálinkát is vittünk egy kis kedvderítőnek. A sok érdeklődés végett úgy gondoltuk, hogy megosztjuk veletek is a receptet.
Hozzávalók 10 adagra:
- 1,5 l víz
- 0,5 kg máléliszt
- 200 g szalonna
- 100 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
- 50 g parmezán
- 100 g tejföl
- 5 g petrezselymes-spenótos olaj
Elkészítés: A szalonna megpirítása után feltesszük a vizet főni, majd hozzáadjuk a málélisztet. Mikor elkészül a puliszka, adunk hozzá egy keveset a szalonna pirításából keletkezett zsírból, majd hozzákeverjük a gorgonzolát és a mozzarellát. Tálaláshoz használjuk a tejfölt, a parmezánt és a spenótos-petrezselymes olajat. Reméljük, mindenki jól lakott, a receptet pedig ajánljuk mindenkinek, aki szeretne valami egyszerűt, de nagyszerűt fogyasztani. Kiemelt köszönet illeti a szakácsot és a segítőit, akik fáradhatatlanul dolgoztak.
EN:
No one went hungry at the Joyful Cooking on Saturday, where Medline prepared a special four-cheese country-style polenta, creating a nostalgic atmosphere for everyone interested. We paid special attention to the presentation as well, and served the portions on rustic plates to the jury, accompanied by award-winning plum brandy for a little extra cheer. Due to the high interest, we thought we’d share the recipe with you.
Ingredients for 10 servings:
- 1.5 l water
- 0.5 kg cornmeal
- 200 g bacon
- 100 g mozzarella
- 50 g gorgonzola
- 50 g parmesan
- 100 g sour cream
- 5 g parsley-spinach oil
Preparation: After frying the bacon, bring the water to a boil, then add the cornmeal. When the polenta is ready, add some of the fat left from frying the bacon, then mix in the gorgonzola and mozzarella. For serving, use sour cream, parmesan, and the spinach-parsley oil. We hope everyone had a great meal, and we recommend this recipe to anyone looking for something simple yet amazing. Special thanks to the chef and the helpers, who worked tirelessly to make the cooking and the result joyful.