HELP DESK 365°

Studiu: Cum îşi curăţă românii casele?

Se crede că vasul de toaletă este locul cu cei mai mulţi germeni într-un apartament sau sistem de birouri, urmat de buretele de bucătărie, podea, precum și restul obiectelor de uz zilnic intens. Cercetări internaţionale atenţionează însă că numărul bacteriilor dintr-o bucătărie obişnuită poate fi de 100.000 de ori mai mare decât în baie, iar pe tocătorul de bucătărie există o acumulare de bacterii cu 200 la sută mai mare decât pe vasul de toaletă.

Studiu: Cum îşi curăţă românii casele?

Un studiu realizat recent cu tematica "Cum îşi curăţă românii casele” a investigat comportamentul femeilor din România cu privire la rutina de curăţenie a casei şi a evaluat nivelul de cunoştinţe cu privire la bacteriile existente în locuinţe şi posibilele surse de infecţie din casă. (sursă: digi24.ro)

Majoritatea femeilor (90 %) care au participat la studiu cunosc faptul că pe suprafeţele din casă se găsesc germeni periculoşi, precum Salmonella, E. coli, stafilococi, streptococi, ciuperci, giardia, virusuri (inclusiv de răceală şi gripă), care pot afecta sever sănătatatea familiei, în special pe cea a copiilor, care au o imunitate mai scăzută.

O proporţie majoritară dintre participantele la studiu cunosc şi modul în care aceşti germeni se pot răspândi în casă: prin contact direct cu suprafeţele sau prin aer.

Aproape o treime dintre femei (32 %) au declarat că virusurile sunt microbii cei mai greu de controlat, întrucât supravieţuiesc şi câteva zile în casă.

Potrivit studiului, mai mult de o treime dintre femeile din România (41 %) dezinfectează în mod uzual toate suprafeţele din casă, iar o proporţie similară (39 %) dezinfectează baia şi bucătăria cu produse de curăţat care omoară bacteriile. De asemenea, şase din zece femei dezinfectează casa o dată pe săptămână.

Studiu: Cum îşi curăţă românii casele?

De aceea, este bine ca atât acasă cât și locul de muncă,  locurile cu risc ridicat de contaminare cu germeni precum spațiile commune publice cu mânere, clanțe și balustrade, cele destinate alimentației, tastatura de la calculator și telefon sau spațiile cu mobilier moale și covoare să fie curățate mai amănunțit, cu soluții și procedee specific acestor suprafețe.

Pentru ofertă personalizată de curățenie profesională sau pentru achiziționare de produse sanitare puteți să ne contactați oricând.