HELP DESK 365°

Mucuri de țigară valoroase?! - festival management

Suntem în plin sezon estival, evenimente de masă: festivaluri de muzică, artă, festivaluri urbane și câmpenești, evenimente sportive, tabere profesionale și întâlniri tematice se desfășoară vară de vară peste tot în Europa și în lumea largă, la fel și pe meleagurile noastre: Electric Castle de la Bonțida, Untold Festival Cluj, Festivalul de Jazz de la Gărâna, Fânfest la Roșia Montana și multe alte evenimente de gen.

Mucuri de țigară valoroase?! - festival management

Organizația Mondială a Sănătății (WHO) atrage atenția tuturor participanților și organizatorilor acestor evenimente asupra importanței respectării regulilor de igienă și organizatorice care asigură petrecerea timpului liber fără riscuri. Rolul cel mai important în aceste prevederi îi revine curățeniei.

 Obiectivul WHO este organizarea evenimentelor de masă fără riscuri, asigurând din partea organizatorilor:

  • Facilitarea căilor de acces înspre și dinspre locația evenimentului
  • Acces la suficiente instalații sanitare
  • Amplasarea unui număr satisfăcător de pubele
  • Acces la servicii  medicale de urgență
  • Prevenirea răspândirii bolilor contagioase
  • Prevenirea și tratarea stărilor cauzate de căldură
  • Intervenție în cazuri legate de consumul de tutun, alcool și substanțe psihoactive

 Iar din partea participanților:

  • Responsabilitate
  • Grija pentru menținerea curățeniei

Obiceiurile de distracție a societății se schimbă, iar organizatorii acestor evenimente de masă au sarcini din ce în ce mai complexe pentru a prevede diferite situații și pentru soluționarea unor sarcini care, nerezolvate, ar genera probleme. De aceea un concept personalizat de facility management poate reduce riscurile întâmplărilor neplăcute în proporții neașteptat de mari.

Mucuri de țigară valoroase?!

Motivarea publicului în asemenea situații nu dă rezultate prin metode tradiționale precum atenționări scrise de genul: ”Nu aruncați pe jos mucurile de țigară!”. Un exemplu de gândire creativă îl are festivalul de muzică de la Aarhus Danemarca, care împlinește în acest an 50 de ani.

Organizatorii festivalului, adevărați campioni ai facility management au găsit o metodă interactivă pentru păstrarea curată a sitului, având în vedere numărul foarte mare de participanți, printre care și copii, totodată ținând cont și de rezervația naturală ornitologică din apropiere: toți cei care aduc la standurile de bere un pahar cu mucuri de țigară, primesc o bere gratis.