HELP DESK 365°

Inventarul necazurilor înghețate: le puteți evita!

Inventarul necazurilor înghețate: le puteți evita!

Vremea extrem de rece și ninsoarea din prima săptămână a anului 2017 ne-au dat de lucru în întreaga țară. Situațiile neplăcute cauzate de evenimente nedorite tipic iernatice se întâlnesc la tot pasul, proprietarii și administratorii de clădiri fiind provocați să rezolve aceste situații.

Inventarul necazurilor înghețate: le puteți evita!Să facem un inventar cu posibilele pagube provocate de straturile de gheață de pe paviment din jurul clădirii în care ne desfășurăm activitatea:

  • Angajarea în evenimente nedorite a persoanelor care ne vizitează sediul, cu eventuale implicări judecătorești în funcție de gravitatea evenimentului provocat de stratul de gheață:
  • Alunecarea pietonilor provocând traumatisme ortopedice majore care pot scoate din circuit angajați aflați în poziții cheie
  • Alunecarea autovehiculelor provocând deteriorarea minoră sau majoră a acestora
  • La tratarea necorespunzătoare a pardoselilor exterioare acestea se pot deteriora, necesitatea recondiționării sau schimbării acestora fiind inevitabilă

Evident, oricare din aceste posibile situații se pot evita.

Specialiștii domeniului sunt de părere că cea mai mare greșeală în întreținerea pavajelor pe timp de iarnă este utilizarea sării ca agent de dezghețare. În timp, sarea (clorura de sodiu) duce la deteriorarea betonului și asfaltului, reducând durata de viață a acestor materiale. Pentru a trece cu bine de acest sezon cu temperaturi extrem de joase, pardoselile exterioare trebuie întreținute cu materiale destinate betonului, ferite de substanțe care le pot deteriora. Agenții de material antiderapant și dezghețare trebuie să fie de exemplu nisipul, clorura de calciu. Totodată deszăpezirea mecanică cu unelte metalice care zgârie suprafețele exterioare sunt total nerecomandate! Pentru îndepărtarea stratului de gheață se folosesc obiecte ușoare: mături și lopeți din material plastic.

Sfatul nostru este:

Dacă nu dispuneți de materiale antiderapante corespunzătoare, apelați la specialiștii noștri. Astfel veți economisi bani și vă veți desfășura activitatea profesională în siguranță, fără a fi distrași de evenimente nedorite care vin odată cu înghețul.

An bun vă dorim!

Echipa Medline