HELP DESK 365°

Iarna și instalațiile hidraulice exterioare. O problemă sau un sistem funcțional?

Simțim prezența iernii și ne dăm seama că aproape zilnic întâlnim în activitatea noastra instalații hidraulice care vor rămâne afară pe timpul iernii, acestea fiind expuse înghețului. 

Putem ignora acest aspect și să avem surprize neplăcute sau ne putem preocupa din timp de bună starea acestor instalații.

Specialiștii Medline ne sfătuiesc să nu uităm de activitățile preventive și de adaptarea pentru sezonul rece ale acestor sisteme.

Iarna și instalațiile hidraulice exterioare. O probelmă sau un sistem funcțional?

 Adaptarea pentru sezonul rece se face în două moduri:

- Golirea instalațiilor de fluidele care îngheață, asigurându-ne astfel de funcționalitatea acestora și în sezonul următor.

- Încărcarea acestora cu glicol.

Această activitate este mai complexă și costisitoare însă asigură funcționarea pe perioada de iarnă a sistemului cât și buna funcționalitate în sezonul următor.

Glicolul este un fluid  de transfer termic fiind caracterizat ca având proprietăți anti-îngheț, conductivitate termică ridicată, vâscozitate redusă iar una dintre cele mai importante proprietăți fiind cea de creștere a duratei de viață a echipamentelor prin care circulă, acesta având rol anti-depunere evitându-se astfel formațiunile de calcar.

Avantajele folosirii glicolului:

- Protecție la îngheț;

- Lubrificare;

- Protejarea instalațiilor de orice tip;

- Nu corodează.

Apelând la serviciile noastre, vom reuși împreună să prelungim durata de viață a echipamentelor iar specialiștii companiei vor alege soluția potrivită în funcție de tipul instalațiilor.

 

(Imaginile folosite în articol sunt cu titlu informativ, având ca sursă internetul)