HELP DESK 365°

Curățenia: Un rău necesar sau o investiție?

Până recent, curățenia a fost văzută ca un simplu centru de cost. Studii noi însă arată că profitul firmelor este influențată în moduri ascunse dar puternice de calitatea serviciilor de curățenie, un serviciu neadecvat contribuind la o scădere a productivății și la generarea unor costuri adiționale.

Analiza datelor din domeniu arată clar că o investiție relativ minoră în curățenie poate aduce un randament major. Cunoașterea și înțelegerea beneficiilor economice a curățeniei de către managerii de facilități va însemna nu doar un mediu mai sănătos ci și o profitabilitatea crescută.

Studiul "The Value of Clean", publicat anul trecut de ISSA identifică, între altele, următoarele costuri legate de lipsa curățeniei adecvate:

1. Angajați bolnavi

 Curățenia: Un rău necesar sau o investiție?

Angajații bolnavi înseamnă costuri directe și indirecte. În afara salariului angajatului-lipsă, înlocuirea poate avea și alte costuri: costurile personalului înlocuitor, care în plus are și o productivitate mai scăzută, cu 54% mai puțin conform unui studiu.

Locul de muncă poate fi un focar de infecții: obiectele care sunt atinse frecvent de mai multe persoane prezentă riscuri ridicate. Un studiu menționat în The Value of Clean s-a uitat la diverse obiecte din birouri, notând cât la sută din obiectele observate prezintă un pericol biologic. Rezultatele sunt următoare:

  • 75% din mânerul chiuvetelor din băi
  • 48% din mânerul cuptoarelor cu microunde
  • 27% din tastaturi
  • 26% din mânerul frigiderelor

 au un nivel ridicat de contaminare.

Deasemenea, surse de praf și de altă contaminare (de exemplu, sisteme de ventilații, mochete etc.) pot reduce performanța angajaților cu 3-8 procente.

Acest pericol poate fi redus prin curățenie profesională, folosirea dezinfectanților și educarea angajaților legat de igiena mâinilor. Un acest tip de program a avut efectul de a reduce cu 80% sansa angajaților să se imbolnăvească la locul de muncă.

2. Clienți pierduți

 Curățenia: Un rău necesar sau o investiție?

Conform multor studii, curățenia este mai importantă pentru clienți când aleg o firmă decât mulți alți factori. Într-un studiu legat de restaurantele fast-food, clienții au identificat curățenia ca fiind cea mai importantă calitate, depășind prețul, viteza servirii și meniul variat. O tendiință similară a fost observată și în retail, unde curățenia este percepută ca cel mai important factor din atmosfera magazinului. Curățenia este importantă în fiecare domeniu: un alt studiu menționat în The Value of Clean arată faptul că 94% din cei întrebați vor evita o companie în viitor dacă toaleta nu este curată.

3. Reducerea ciclului de viața a mochetelor și a pardoselilor

 Curățenia: Un rău necesar sau o investiție?

Ca orice mobilier, și mocheta are un ciclu de viață care depinde foarte mult de mentenanță. Dacă nu este curățat adecvat, o mochetă trebuie înlocuită după 6 ani, iar dacă mentenanța este neglijată, se poate uza complet în 1-3 ani. Cu un plan adecvat de mentenanță, o mochetă poate arată bine și după 10 ani. Același lucru este aplicabil și pardoselilor: diverse podele au o durată de viață diferită, dar fiecare este scurtată dacă nu este întreținut profesional.

În concluzie, curățenia are o relație complexă cu profitul și productivitatea. O tăiere a costurilor poate avea în totalitate un efect negativ asupra profitului final, având în vedere riscurile prezentate de o curățenie neadecvată asupra sănătății angajaților, a impresiei create în clienți și a ciclului de viață a mochetelor și a pardoselilor.

Tocmai de aceea, Medline oferă soluții profesionale la problemele menționate de mai sus. Scopul nostru este să nu fim un cost, ci o investiție. Vă oferim experiența și cunoștințele noastre din domeniu, și răspundem cu plăcere la orice întrebări vizavi probleme legate de curățenie, studiul citat, crearea unui mediu sănătos și profitabil de muncă sau orice altceva legat de curățenie. Scrieți-ne aici și o să vă răspundem în timp util, fără nicio obligație din partea Dvs.