HELP DESK 365°

Confort și siguranță

Dragii mei, vreau să vă împărtășesc o comparație destul de grăitoare, o experiență pe care cei mai mulți dintre noi o avem, însă îi dăm prea puțină atenție. De ce? - de cele mai multe ori din cauza obișnuinței.

Tradiția muncii făcute bine

În urmă cu un an am fost într-o vizită de serviciu la o companie austriacă. Nu mai este o noutate faptul că tradiționala ordine din localitățile aflate în vecinătatea Alpilor se datorează în mare parte planificării strategice - cu o vechime de sute de ani - și externalizării serviciilor. M-au surprins însă unele detalii la care nici nu mă gândeam până atunci.

Iată câteva: sistemele de ventilație și încălzire se curăță preventiv anual, în fiecare toamnă. La fel, țevile de alimentație cu apă precum și cele de canalizare se inspectează la fiecare început de iarnă cu ajutorul roboțeilor. Instalatorii, îmbrăcați în echipament de protecție stau de fapt în fața laptopului, dirijează roboțelul cu o telecomandă și privesc pe ecran imaginile captate din interiorul țevilor. Instalațiile electrice  sunt și ele verificate periodic, la fel și sistemele de automatizare, piesele uzate se schimbă înainte ca ele să crape!

Confort și siguranță

Totul merge ca pe roate… automat. Și totul are la bază necesități  umane, atât de naturale: confortul și siguranța. Ai celor care își desfășoară activitatea în clădire precum și ai celor care asigură aceste servicii. Și culmea: la final de calcule, un astfel de sistem funcționează cu până la 40% mai ieftin decât sistemele în care se intervine doar la nevoie. Austriecii nu riscă la lucruri firești. „Lucrurile firești își urmează cursul firesc, permițând liderilor să-și folosească resursele, să planifice, să se dezvolte, să riște în aspecte care le pot aduce mai multe satisfacții profesionale și financiare” – mi-a dezvăluit liderul companiei vizitate, doamna Wu.

Pasiune, bani, timp, energie 

Anul acesta soarta m-a adus mai aproape de viața la țară. Orășancă din toate timpurile și generațiile anterioare, neavând niciun contact cu ruralul în afara excursiilor cu școala sau a ieșirilor romantice, vara asta împreună cu soțul meu ne-am trezit cu un conac la țară, de reînviat. Trecutul idealist-romantic, firea creativă și iubitoare de autentic și natural, ne-au determinat să ne lansăm în revitalizarea conacului cu propriile forțe, folosind experiențele adunate din lumea largă.

După câteva săptămâni de lucru și de mirare în fața unor soluții ingenioase efectuate inovativ dar câteodată prea puțin util, am înțeles următoarele aspecte:

-          se respectă calendarul: totul se face la timp, preventiv, nu se așteaptă până în momentul în care intervenția devine obligatorie

-          se are în vedere siguranța și confortul persoanelor implicate în procese: a celor care trăiesc sau muncesc în spațiul respectiv, a vecinilor, vizitatorilor, clienților

-          importanța externalizării serviciilor: un lucru făcut neprofesionist poate dăuna mult întregului proces, furându-ne banii, timpul și energia

V-am împărtășit experiența comparativă așa la început de octombrie arămiu, pentru că mai aveți timp suficient să apelați la servicii profesioniste, pentru a economisi bani, timp și energie. Pentru siguranță și confort.

Confort și siguranță

Acum aveți ocazia să profitați de toate serviciile care se pot externaliza la un singur loc. Curățenia profesională (de întreținere și cea ocazională), aprovizionarea cu produsele igienico-sanitare necesare, mentenanța tuturor aspectelor tehnice din clădire: a instalaţiilor electrice, termice, sanitare, de ventilaţie și a sistemelor de stingere a incendiilor, precum și în jurul clădirii: grădinărit și peisagistică: iată doar câteva dintre ariile acoperite de Medline FM. Se poate vorbi și despre servicii mai puțin obișnuite, servicii de recepție profesioniste, și de ce nu: pregătirea cafelei de dimineață. 

După o consultanță la fața locului, echipa noastră vă poate sfătui să alegeți serviciile personalizate de care aveți nevoie, în condiții realiste. Nu ezitați, au mai rămas doar trei luni din acest an calendaristic. Contactați-ne și vă ajutăm cu drag și cu profesionalism.