HELP DESK 365°

Conferință: Eficiența energetică pentru dezvoltare durabilă

 

Vă invităm în colaborare cu AAUR la conferința internațională Eficiența energetică pentru dezvoltare durabilă

 

Conferința Eficiența energetică pentru dezvoltare durabilă este organizată de Asociația de Afaceri Ungare din România în perioada 14-15 mai, la Oradea în incinta sălii de conferințe Hotelului Ramada, Calea Aradului nr. 9. Pentru participare la conferință vă rugăm contactați: agnes.ferenczy@hungarianbusiness.ro sau la telefon 0040755874965.

 

Acoperișuri verzi împotriva insulelor urbane de căldură

Se știe că în spațiul urban clădirile înmagazinează căldură în exces pe perioadă de vară, căldură care pe urmă este degajată în cursul nopții, realizând așa-numitele insule urbane de căldură. Această emisie de căldură excesivă poluează mediul înconjurător.

Conferință: Eficiența energetică pentru dezvoltare durabilă

Se poate vedea câtă căldură înmagazinează diferitele localități pe timp de vară, în funcție de spațiile verzi

Temperatura clădirilor crește semnificativ pe timp de vară, devenind cu 27-50 grade Celsius mai ridicată decât temperatura aerului. Pe lângă construcții, omul folosește o serie de tehnologii (de la automobile până la sisteme de aer condiționat), care emit și mai multă căldură în regiunile locuite, contribuind astfel la poluarea energetică a mediului.

Față de spațiile construite din mediul urban, siturile naturale și zonele rurale, prin prezența ambientului viu asigură un strat aerisit, permeabil, care nu înmagazinează căldura emisă de soare, asigurând mediu de viață corespunzător tuturor vietăților, atât celor din natură cât și oamenilor.

De aceea este atât de important să ”înverzim” mediul în care trăim!

Conferință: Eficiența energetică pentru dezvoltare durabilă

Soluția: acoperișuri verzi

Pe lângă spațiile verzi de la nivelul solului putem optimiza mediul de viață urban prin realizarea de acoperișuri verzi, acestea fiind o alternativă pentru extinderea spațiilor verzi urbane pe suprafețe inactive.

Acoperișurile verzi asigură umbrire și termoizolație clădirii, contribuind într-un mod natural și fără costuri suplimentare la economisirea de energie, crescând totodată valoarea estetică a zonei urbane în care sunt implementate.

Construcția sistemelor de acoperișuri verzi de tip DIADEM din Europa a fost introdusă și în România, iar echipa Gardenline din cadrul Grupului Medline vă asigură o implementare promptă, adaptată locului.

Să clădim insule verzi în locul insulelor de căldură!

Despre acoperișuri verzi și eficiența energetică în general puteți afla mai multe la evenimentul organizat pe această temă săptămâna viitoare, unde sunt așteptați oameni de afaceri, profesioniști în energetica construcțiilor, case verzi și mediul înconjurător.