HELP DESK 365°

Ce poate fi mai important decât aerul pe care îl respirăm?

Importanța igienizării unităților de climatizare

Curățarea și igienizarea unităților de climatizare au un rol esențial în menținerea sănătății persoanelor care își petrec timpul în încăperi prevăzute cu astfel de sisteme. De la clădirile de birouri până la spațiile industriale, instalațiile HVAC sunt un lucru necesar pentru sănătatea oamenilor și a clădirii, atât timp cât acestea sunt întreținute corespunzător.

Numeroasele cercetări efectuate la Centrul de Siguranță, Sănătate și Mediu Înconjurător din Marea Britanie au demonstrat faptul că, aerul din interiorul încăperilor este de 10 ori mai poluat decat cel din exterior, în special datorită neîntreținerii corespunzatoare a unităților de climatizare.

Ce poate fi mai important decât aerul pe care îl respirăm?    Ce poate fi mai important decât aerul pe care îl respirăm?

Depunerile de praf și murdărie din interiorul sistemelor de climatizare reprezintă un substrat propice și favorabil pentru dezvoltarea și înmulțirea bacteriilor, a ciupercilor extrem de dăunătoare stării de sănătate. Să nu uităm nici de filtrele de aer ale acestor sisteme, care odată îmbâcsite cu praf și mizerie, supusă curenților de aer și umidității devin medii propice dezvoltării coloniilor de bacterii și microorganisme la fel ca și echipamentele în sine. În momentul punerii în funcțiune a echipamentelor toți acești germeni de contaminare ajung în aerul respirat.

Cea mai sigură metodă de a înlătura riscul de contaminare a aerului cu astfel de agenți patogeni este prin curățarea, dezinfectarea echipamentelor și prin înlocuirea  periodică a filtrelor

Ce poate fi mai important decât aerul pe care îl respirăm?    Ce poate fi mai important decât aerul pe care îl respirăm?

Recomandat, necesar și sănătos este să se efectueze în mod periodic și preventiv revizii tehnice complete asupra instalațiilor de aer condiționat care să includă și activitățile enumerate mai sus.

Luați în considerare igienizarea instalației!

Este aerul pe care îl respiri în fiecare zi! 

 

(Imaginile folosite în articol sunt cu titlu informativ, având ca sursă internetul)