HELP DESK 365°

Ce poți face iarna când gerul nu se lasă?

Să stai în fața șemineului, cuibărit într-o pătură moale, având o cană de vin fiert sau ceai și o carte bună. Sau o companie bună.

Pentru ca scenariul idilic să nu se transforme într-un coșmar, e bine să prevenim orice risc care poate apărea în jurul focului, de la lemne și până la cenușă, de la ușa șemineului și până la coșul de fum.

 Ce poți face iarna când gerul nu se lasă?

Un șemineu inspectat periodic și un coș de fum curat sunt importante pentru o ardere curată, și pentru evitarea incendiilor. Toate șemineele ar trebui să fie curățate cel puțin o dată pe an, doar instalațiile care dispun de tehnologia CLEAN BURN se curate mai rar. Dacă se formează în coșul de fum mai multă funingine decât în mod obișnuit, trebuie imediat să chemăm un coșar, iar nouă ne rămâne să creștem frecvența inspecțiilor.

Preeventiv, cel puțin o dată pe an scoateți placa deflectoare și plăcile de fontă sau șamotă din interiorul focarului pentru a vă asigura că sunt în regulă. Particulele de funingine se curate cu o perie atât de pe grătar, cât și placa de jos a focarului, dar și restul camerei de ardere. Cenușa se curăță din când în când, însă este bine să lăsăm un strat subțire de cenușă în partea de jos a focarului, întrucât este un foarte bun izolator.

Cenușa conține minerale, deci este un foarte bun îngrășământ pentru vegetație. Dacă aveți o grădină, este bine să împrăștiați acum cenușa – odată cu încălzirea vremii particulele se pot asimila mai ușor în sol.

În toată treaba asta vă putem ajuta. Contactați-ne.