HELP DESK 365°

Ce avem de făcut odată cu sosirea sezonului cald la sistemele de climatizare?

Vara este la un pas sa își intre în drepturi, iar asta ne duce cu gândul la urmatoarea întrebare:

V-ați pregătit sistemele de climatizare pentru a vă asigura confort pentru o vară toridă?

Așa cum la începutul sezenoului rece specialiștii noștri v-au întâmpinat cu sfaturi utile în pregătirea sistemelor de încălzire, va întâmpină și de această dată cu sfaturi pentru sistemele de climatizare.

Orice instalație tehnică trebuie pregatită să facă față unor condiții optime de funcționare pe durata unui sezon  și nu numai.

La început de sezon cald  vă vorbim despre două tipuri de sisteme:

  • Sistemele mixte;
  • Sisteme unifuncționale dedicate.

Acțiunile la început de sezon diferă pentru cele două sisteme prin prisma modului de gestionare și obținere a agentului termic.

În cazul sistemelor mixte la început de sezon trebuie să facem trecerea de pe modul de iarna la cel de vară. Astfel ne asigurăm că închidem sursa de agent cald și punem în funcțiune sursa de agent termic rece. Pentru sistemele unifuncționale dedicate la acest pas avem doar punerea în funcțiune. În cazul ambelor sisteme, pasul al doilea constă într-o curățare bine făcută și o revizie de specialitate atât pentru unitățile interne cât și pentru cele externe.

Ce avem de făcut dacă se apropie sezonul cald?

Se recomandă revizia periodică a sistemlor de climatizare?
Pe baza experienței specialiștilor noștri am constatat că, este mai avantajoasă din punct de vedere financiar întreținerea corespunzătoare a sistemelor de climatizare, în comparație cu  remedierea costisitoare a eventualelor defecțiuni care apar datorită întreținerii necorespunzătoare a acestora.

Printre cele mai des sesizate neplăceri la pornirea sistemelor de climatizare sunt mirosurile urâte și deranjante care se răspândesc în întreg spațiul deservit de aceste sisteme. Aceste mirosuri dar și randamentul scăzut sunt datorate întrețineri necorespunzătoare sau chiar neefectuate (lispa reviziilor), iar statistic acestea duc la o scădere considerabilă a duratei de viață a sistemelor.

 

În cadrul unei revizii specialiștii verifică 4 aspecte importante:

  • stadiul de curățenie al unităților (interioare/ exterioare);
  • funcționarea componentelor electrice și de automatizare;
  • funcționarea și etanșeitatea sistemului  de presurizare a freonului;
  • etanșeitatea sistemului hidraulic în cazul sistemelor mixte.

 Știați că?

  • aerul din interiorul încăperilor este mult mai poluat decât cel din exterior?
  • un procent % mare din toate problemele noastre de sănătate sunt cauzate sau favorizate de prezenţa alergenilor din aerul pe care îl respirăm?

 Apelând la serviciile noastre, vom reuși împreună să prelungim durata de viață a echipamentelor.

 

 

 

(Imaginile folosite în articol sunt cu titlu informativ, având ca sursă internetul)