HELP DESK 365°

Cauzele mirosului neplăcut la covoare

Când oamenii vorbesc despre mirosuri, le asociază cel mai frecvent cu toaleta. Acesta este motivul pentru care, atunci când sunt detectate mirosuri neplăcute la intrarea într-un spațiu închis, personalul de curățenie se spală pe mâini, deoarece ei susțin că își fac treaba. Cel mai adesea, însă, mirosul nedorit provine din neglijarea proceselor de întreținere a covoarelor sau procese de curățare necorespunzătoare – relatează într-un articol ultima ediție a revistei de specialitate online www.cleanlink.com.

"Este foarte important mirosul care ne întâmpină la intrarea într-o clădire, întrucât la modul instinctiv judecăm după miros” – explică Shawn Trevino, proprietarul companiei de podele Trevino din Wheeling, Illinois, adăugând că este important să se neutralizeze mirosurile.

Cauzele mirosului neplăcut la covoare

Mirosurile neplăcute de covor pot avea un efect negativ nu numai asupra clienților, dar și pe cei care își desfășoară activitatea în clădirea respectivă.

Mirosurile neplăcute pot fi provocate de aspirare insuficientă, lăsând în urmă particule de praf în structura covorului, de umezeala captată din aerul spațiului în care se află covoarele sau de resturi de soluții de curățenie, care intră în contact cu reziduurile și umezeala acumulate. Adesea aceste mirosuri sunt semnale de alarmă pentru administratorii clădirilor în prevenirea situațiilor cu final nedorit sau chiar tragic, cum s-a întâmplat recent la Clubul Colectiv din București, unde și-au pierdut viața 50 de persoane.

Covoare mirositoare pot crea o experiență nefericită, care poate reduce vizitele clienților și prezența participativă a angajaților. Ele pot, de asemenea, în cele din urmă determina proprietarii facilității să se implice în cheltuieli majore pentru înlocuirea covoarelor, sau mai rău, pot apărea probleme grave de calitate a aerului interior, care duc la litigii legate de sănătate sau chiar evenimente cu final tragic.

Pentru servicii de curățenie profesională contactați-ne. Și nu uitați: nu doar covoarele se curăță!