HELP DESK 365°

22 martie: ziua mondială a apei

Începând din 1994, ziua de 22 martie este considerată ziua mondială a apei, la inițiativa conferinței de mediu al ONU din Rio de Janeiro. Protecția mediului situează în prima linie protejarea rezervelor de apă la nivel mondial, economisirea apei fiind una dintre cele mai importante obiective în momentul de față.

22 martie: ziua mondială a apei

În această zi se dorește ca întreaga lume să-și îndrepte atenția asupra crizei de apă, care devine iminentă pe zi ce trece. Considerând cantitatea consumului de apă din ultimii 10 ani, iată scenariile posibile după ONU:

-              2/3 din populația Pământului va rămâne fără apă până în anul 2025

-              Accesul la apă va prezenta cel mai mare risc social și economic în următorii 10 ani

Apelul ONU pentru protejarea resurselor de apă se adresează civililor, companiilor mici și mari, dezvoltatorilor, guvernelor și celor mai înalți actori decizionali ai omenirii. Tematica zilei mondiale a apei din acest an este Apa și locurile de muncă, subliniind importanța social-ocupațională a apei în societate.

Tehnologiile noi caută soluții mediuprotectoare, în care utilizarea lichidelor să presupună cât mai puțină poluare, o rată din ce în ce mai ridicată de reconversie a apei în natură fiind sarcina primordială în dezvoltarea acestora. Metodele moderne de curățenie profesională caută să se alinieze acestor tendințe mondiale, ecologice, utilizând apa în cantități reduse, dar la eficiență maximă și fără adaos de chimicale, dăunătoare mediului.